El primer cap de setmana de vols comercials d’hivern a l’aeroport d’Andorra la Seu ha acabat amb força incidències. Les males condicions meteorològiques, una decisió polèmica del pilot i la manca de GPS han obligat a desviar diversos vols a Girona i Lleida. Divendres, el vol que tornava de Madrid a la tarda i que havia de recollir passatgers cap a Marsella va ser desviat a Girona per decisió unilateral del pilot. Una decisió que va generar l’enuig d’Aeroports de Catalunya i de Viatges Regina, l’empresa que ha organitzat els vols, ja que consideraven que les condicions a l’equipament alturgellenc eren correctes per aterrar-hi. Diumenge, mentrestant, la boira matinal i el mal temps de la tarda va obligar a desviar alguns altres vols a Girona i a Alguaire. En algun cas, encara que s’hagués diposat d’aproximació per GPS tampoc s’hauria pogut aterrar, però en els altres sí. És per això que des del territori s’ha insistit en la crida per tal que el govern espanyol desencalli d’una vegada la qüestió i autoritzi la instal·lació del sistema GPS a l’aeroport.

Una crida compartida pels passatgers que s’han vist afectats per les desviacions.

En aquest sentit, i tot i les incomoditats derivades dels desviaments, la majoria de viatgers han coincidit a destacar que és important potenciar l’aeroport, ja que aporta molta comoditat per arribar al Pirineu català i Andorra. Des de Viatges Regina han admès que aquest no ha estat el millor començament, però han recordat que justament es tracta d’una prova pilot. Els vols es repetiran els divendres i el diumengte fins l’1 d’abril.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - ISABEL CAMPO, PASSATGERA VOL MADRID - JULIO CÉSAR VALENCIA, PASSATGER VOL MADRID

El Pirineu avui