Albert Saloni, l'educador acusat d'abusar sexualment de dos menors de Llívia al maig del 2015, ha estat condemnat a 10 anys i 11 mesos de presó. L'Audiència de Girona ha conclòs que Saloni va aprofitar el moment que es va quedar sol amb els dos germans de 9 i 5 anys a qui solia fer classes de repàs els va ensenyar vídeos pornogràfics, els va fer tocaments i els va agredir sexualment. Per això, el tribunal ha declarat culpable a l'educador de dos delictes d'abús sexual a menors de 13 anys, un d'ells amb penetració. L'Audiència de Girona, però, l'absol d'un tercer cas pel qual també estava acusat, per fer tocaments a nen de 3 anys a qui també havia fet de cangur. Recordem que el processat s'enfrontava a 30 anys de presó.
Quan els abusos van transcendir, l'acusat anava com a independent a la llista d'ERC a les municipals per Puigcerdà, on ocupava el número 12 de la candidatura. El partit el va retirar de la llista quan la notícia va sortir a la llum.

El tribunal no ha apreciat cap circumstància eximent ni atenuant en el processat, ni per trastorn mental, ni per dilacions indegudes ni per reparació del dany. Tampoc estima l'agreujant d'abús de superioritat que reclamava l'acusació.
A més de la pena d'11 anys de presó, no podrà treballar en cap feina en la qual tingui contacte amb menors durant 6 anys per cada delicte. En matèria de responsabilitat civil, la sentència conclou que haurà d'indemnitzar cadascun dels menors amb 6.000 euros i que no s'hi podrà apropar durant un termini de 10 anys.

El Pirineu avui