El Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona impulsa un nou sistema de recopilació de dades als allotjaments turístics de la demarcació amb l'objectiu d'obtenir més informació del sector i adaptar-se a les seves necessitats. El Sistema d'Informació i Intel·ligència Turística de Catalunya, que va néixer l'estiu passat i és únic a l'Estat, concentrarà en una plataforma de dades la major part de la recerca turística que es fa al país i permetrà conèixer millor el turisme i aquest coneixement transferit a les empreses, contribuirà a millorar la seva competitivitat. La plataforma inclourà informació sobre l'ocupació en un dia concret en un allotjament o el preu de l'habitació doble. Des del patronat de Turisme cerdà conviden als hotelers de la comarca a adoptar aquest sistema gratuït als seus establiments.

Si els allotjaments faciliten aquesta informació, el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona els enviarà cada mes un informe amb les seves dades i les de la zona. Des del patronat veuen important utilitzar el sistema ja que permet conèixer millor el turisme cerdà i al mateix temps aporta beneficis als establiments, com ara saber quina opinió tenen els clients.

La diputació de Barcelona i Tarragona ja estan treballant amb aquest nou sistema de dades, que representa una eina de gran valor per definir millor el model turístic del país i reforçar la posició de lideratge de la destinació turística catalana.

Parlen al vídeo: CARLES DE MOXÓ, TÈCNIC PATRONAT TURISME CERDANYA

El Pirineu avui