Afers Socials tenia previst posar en funcionament al gener el programa de prevenció a les relacions no violentes, destinat als agressors. Aquest s´està endarrerint perquè inicialment es preveia que fos voluntari, i tot i que la prova pilot pot començar sent-ho, l´objectiu és que en breu sigui obligatori. Per això s´està treballant en una modificació del codi penal.

El Govern ja ha contractat els dos treballadors que gestionaran el programa, un psicòleg i un treballador social. Ara està en converses amb el centre penitenciari i amb la policia per crear protocols de derivació.

L´objectiu del programa és evitar la reincidència i està destinat a qualsevol persona que hagi comès delictes relacionats amb la violència de gènere, estigui o no a la presó.

Parlen al vídeo: Xavier Espot, ministre d´Afers Socials, Justícia i Interior

El Pirineu avui