Més d'un centenar de dones i alguns homes s'han concentrat aquest dijous 8M al migdia, Dia Internacional de la Dona, a la plaça de l'Ajuntament Puigcerdà, amb motiu de la primera vaga laboral convocada oficialment a nivell mundial per reclamar igualtat de gènere. Des de l'Associació de Dones de Cerdanya van fer una crida a la població a unir-se a la protesta almenys durant dues hores, de 12h a 14h o de 16h a 18h. Des de l'entitat s'han mostrat satisfetes de resposta dels veïns i han recordat que es tracta d'una vaga laboral però també estudiantil i de consum.

Després de dirigir unes paraules als assistents, la presidenta de l'associació de Dones de Cerdanya, Nati Balada, ha llegit un manifest per reclamar polítiques d'igualtat, l'eliminació de l'escletxa salarial, l'eradicació de l'assetjament laboral i mesures efectives contra la violència de gènere.

A la tarda, el Museu Cerdà ha acollit tres xerrades: la primera dedicada a la Violència Econòmica dins la violència de gènere, la segona al micromasclisme invisible i la tercera sobre l’escletxa salarial entre homes i dones. Seguidament tindrà lloc el 23è sopar de germanor de dones a l'Hotel Park de Puigcerdà, on hi assistiran una vuitantena de comensals.

Parlen al vídeo: NATI BALADA, PRESIDENTA ASSOCIACIÓ DONES CERDANYA

El Pirineu avui