L’Ajuntament de Guils de Cerdanya ha tancat l’exercici comptable municipal del 2017 amb un romanent de tresoreria de més de 900.000 euros, és a dir, diners disponibles que es troben pendents d'aplicació. Aquesta és la dada més significativa del tancament de l'exercici que presentarà en el proper ple municipal que s'ha de celebrar aquest mateix mes.
Des del consistori han recordat que el pressupost municipal del 2017 era de 1.154.444 euros i que el pressupost previst per aquest 2018 és força semblant, concretament de 1.179.000 euros, uns 25.000 euros més.
La bona situació econòmica municipal farà que durant aquest any es puguin tirar endavant diversos projectes i actuacions de millora, tal com s'ha fet en els darrers anys. Una de les principals actuacions previstes per enguany és la millora del cementiri vell de Saneja, un espai que es troba força deteriorat. L’actuació preveu la seva ordenació i la del seu entorn, l’obertura d’una nova porta d’entrada a la part posterior i la m il·luminació de l’església de Sant Vicenç, que guanyarà protagonisme. Un altre projecte que espera posar en marxa l'ajuntament és la remodelació de la plaça major de Guils, una zona de trobada que l'equip de govern vol reorganitzar per dignificar-la.

El Pirineu avui