27 membres del grup EFTA són de visita a Andorra. L´objectiu és conèixer la realitat del país i les seves especificitats, en el marc de la negociació de l´acord d´associació. En l´acte de benvinguda el cap de Govern ha reiterat la necessitat d´Andorra d´accedir al mercat únic europeu i de fer-ho mantenint les especificitats.
El grup de l´Associació Europea de Lliure Comerç donarà suport a les negociacions d´Andorra amb la Unió Europea per assolir un acord d´associació. Així ho ha dit el delegat d´aquest grup en l´acte de benvinguda que inicia la visita de dos dies a Andorra. Participaran en múltiples actes per conèixer el país des de l´àmbit polític, econòmic, social, cultural i històric.

En l´acte també ha intervingut el cap de Govern, que ha destacat els valors compartits amb Europa. Antoni Martí també ha defensat la necessita d´un acord amb la UE i al mateix temps la necessita de mantenir les particularitats d´Andorra.

La jornada ha continuat amb una sessió de treball per conèixer les relacions actuals d´Andorra amb la Unió Europea, repassant aspectes com l´acord duaner, la implementació de mesures de transparència fiscal, com és la fiscalitat de l´estalvi o el recent intercanvi automàtic.

El Pirineu avui