Els usuaris del servei de transport a la demanda ofert pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha crescut un 10% els darrers cinc anys. Així, l’any 2017 es va tancar amb 9.701 usuaris, mentre que fa cinc anys n’hi havia 8.723. Des del Consell Comarcal de l’Alt Urgell consideren que aquestes xifres demostren la utilitat del servei, enfocat sobretot a gent gran, i destaquen la necessitat de potenciar-lo per mantenir la població de les localitats més allunyades.

Actualment, a l'Alt Urgell hi operen disset línies, que uneixen la capital amb les poblacions més allunyades que no disposen de transport públic regular. En bona part dels casos la ruta es fa dos cops per setmana amb un preu per trajecte d'1,20 euros. En d’altres, com el cas de Tuixent i la Vansa, el servei s’ofereix pràcticament tots els dies de la setmana.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL

El Pirineu avui