L’Alt Urgell tornarà a participar a Benvinguts a Pagès, que enguany arriba a la tercera edició i que se celebrarà el cap de setmana del 9 i 10 de juny arreu del país. L’objectiu de la iniciativa és que els catalans redescobreixin el món de la pagesia, trepitgin el territori, coneguin l’origen dels productes alimentaris que consumim cada dia, tastin les elaboracions de les explotacions participants i omplin el rebost amb productes de proximitat. Així, una àmplia representació de l’activitat agrícola, ramadera i pesquera de Catalunya obrirà les seves portes per ensenyar de manera didàctica i totalment gratuïta els processos d’elaboració dels productes. Com en les primeres dues edicions de Benvinguts a Pagès, aquest any no caldrà reservar plaça per a la visita a les explotacions i s’oferirà un tast de productes en acabar. En les dues anteriors edicions, unes 30.000 persones es van desplaçar pel territori català per viure aquesta experiència lúdica que es complementa amb la participació d’allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d’activitats paral·leles com poden ser tallers de cuina, fires gastronòmiques, rutes, visites guiades, concursos, debats o festivals de gastronomia i música, entre d’altres.

El Pirineu avui