L'ajuntament d'Alp vol iniciar aquest 2018 les obres de rehabilitació del Teatre Municipal, un espai que encara alberga una part de les activitats culturals i lúdiques de la localitat, tot i que algunes es van traslladar al Palau d'Esports i Congressos. Es tracta d'un edifici dels anys 40 on no s'hi han fet actuacions de millora i actualment necessita una posada al dia. El consistori es troba ara immers en la redacció del projecte de rehabilitació d'aquest equipament, el qual vol que sigui un espai polivalent. Això vol dir ampliar l'entrada, instal·lar un ascensor, fer unes escales que comuniquin amb els dos edificis -el del teatre i el del casino-, o col·locar un escenari desmuntable i cadires retràctils.

Més endavant es valorarà si cal fer altres actuacions, com ara millorar la il·luminació o refer la teulada. La Sala de Lectura, el Casal d’Avis o el local de la companyia de teatre continuaran al mateix edifici tot i que també es rehabilitaran aquests espais.

La rehabilitació del Teatre Municipal d'Alp és un dels set projectes comarcals que el Govern cofinançarà amb la Unió Europea per tal de posar en valor el patrimoni i promocionar el turisme cultural de Cerdanya. La primera fase d’obres del Teatre d’Alp suposarà una inversió de 300.000 euros. En total, els set projectes que es desenvoluparan a nivell comarcal fins l’any 2020 compten amb un pressupost d’1,6 MEUR, dels quals la Generalitat en finançarà 723.000 EUR a través dels fons europeus.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, ALCALDE D'ALP

El Pirineu avui