Aquest mes ha començat una nova fase d'obres a l'interior de l'església parroquial de Sant Domènec de Puigcerdà, que encara ja el tram final de la seva restauració. Després de remodelar les capelles laterals, instal·lar un nou sistema de calefacció, posar un nou terra de fusta, millorar la il·luminació i recuperar una part de les pintures gòtiques, en aquesta ocasió els treballs es concentren en tres zones. La primera és l'altar, on es refarà tot el paviment i s'eliminaran les barreres arquitectòniques. La segona és la zona del baptisteri, on es farà una obertura que donarà al carrer del claustre.

En tercer lloc es continuaran recuperant les pintures gòtiques de la zona del cor. De fet, la presència d'aquestes pintures serà un dels elements característics de l'església.

Aquesta nova fase d'obres té un pressupost de 50.000 euros. La inversió total que acumula el temple es situa al voltant dels 600.000 mil euros, finançats per la parròquia de Santa Maria i el Bisbat d'Urgell, l'ajuntament de Puigcerdà i la Diputació de Girona a través del Pla de Monuments.
El gruix dels treballs a l'interior estarà enllestit en els propers mesos i només faltarà restaurar les dues voltes del cor, on hi ha més pintures gòtiques, i fer visitable la galeria situada a la vessant nord de l’església des d’on es podran contemplar els vitralls. En un futur, es restauraran també les façanes exteriors i la teulada.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui