Els membres de la plataforma de murcians contra el mur de l’AVE que van ser convidats per hotelers i restauradors pirinencs a passar un cap de setmana amb totes les despeses pagades a Cerdanya i l’Alt Urgell finalment no vindran. Des de la Plataforma Pirineus con ellos han donat a conèixer que la proposta ha estat molt ben rebuda per part dels murcians que protesten contra l’arribada de l’AVE a la ciutat i que han estat durament reprimits per la policia espanyola. Tot i això, han declinat l’oferta de venir el cap de setmana després del pont de l’1 de maig, bàsicament per dos motius. D’una banda, pel temps de desplaçament, ja que aquest és de prop de 7 hores per trajecte. L’altre pel fet que les protestes contra l’arribada de l’AVE es mantenen i se’n fan cada dia, de manera que no creuen convenient abandonar la lluita per marxar de cap de setmana. Tot i això, alguns integrants han mostrat la voluntat de visitar el Pirineu més endavant pel seu compte, en senyal d’agraïment per la proposta. Des de la Plataforma han destacat que, tot i que finalment no vinguin els convidats, per qui ja tenien prop de 100 places disponibles, la iniciativa ja ha tingut l’èxit esperat.

Recordem que l’objectiu era respondre a la invitació que van fer els hotelers murcians als policies espanyols que van reprimir el referèndum de l’1 d’octubre, i demostrar que el Pirineu i Catalunya són terra d’acollida.

El Pirineu avui