Renfe invertirà prop de 15 milions d'euros en l'adaptació per a persones de mobilitat reduïda de 16 trens de rodalies, catorze dels quals presten el servei a la línia entre La Tor de Querol-Puigcerdà-Barcelona. Aquesta inversió s’afegeix als 20 milions d’euros que l'empresa destina anualment a millorar l’accessibilitat dels seus combois.
La inversió addicional s’emmarca en el Pla d’Accessibilitat que Renfe ha dissenyat amb l’objectiu de fer que tota la seva flota de trens sigui accessible pels viatgers amb limitacions de la seva mobilitat. En aquest cas, l’adequació es concretarà als cotxes centrals de les 16 unitats que es reformaran, on es rebaixarà el pis per adaptar-li una porta amb una rampa que faciliti l’accés directe al tren des de les andanes de les estacions. En aquest espai s’instal·larà un lavabo, també accessible.

Les remodelacions es realitzaran aprofitant el període que els trens són al taller per fer el seu manteniment, de manera que la immobilització dels vehicles afectarà el menys possible al servei. La previsió per completar les tasques comprèn fins a finals de 2020.

Aquestes actuacions completen les millores de confort que es van realitzar a la primavera de 2013. Llavors Renfe va invertir 2,1 milions d’euros en millorar l’ergonomia dels seients i la capacitat d’elements com porta-bicicletes i portaesquís a 14 trens de la línia Barcelona - Puigcerdà. Aquesta transformació va permetre donar resposta a una de les demandes més freqüents dels clients de la línia que és el confort a l’interior del trens.

El Pirineu avui