L'Associació de Dones de Cerdanya fa una crida a unir-se a la vaga general d'aquest dijous 8 de març, Dia Internacional de la Dona, una protesta convocada a nivell mundial que té per objectiu denunciar les desigualtats i la bretxa salarial que hi ha entre homes i dones. Amb el lema 'Si nosaltres parem, es para el món', el col·lectiu es suma a vaga que ha d'afectar l'àmbit laboral, l'estudiantil, el consum i el treball reproductiu.

L'associació demana a tothom que aquest 8 de març deixi buits els seus llocs de treball durant almenys dues hores a partir de les 12h o de les 16h. A més, convida als veïns a reunir-se a les 12 del migdia a la plaça de l'ajuntament de Puigcerdà, on es llegirà un manifest per demanar una societat més justa.

L'entitat ha organitzat un seguit de xerrades que tindran lloc a partir de les 18.30h a la Sala de Convencions del Museu Cerdà. La primera estarà dedicada a la Violència Econòmica dins la violència de gènere, la segona al micromasclisme invisible i la tercera sobre l'escletxa salarial entre homes i dones. Les conferències són gratuïtes i obertes a tothom.

Seguidament, tindrà lloc el tradicional sopar de germanor de dones, que enguany arriba a la 23 a edició.

Parlen al vídeo: NATI BALADA, PRESIDENTA ASSOCIACIÓ DONES CERDANYA

El Pirineu avui