El pròxim 20 d’abril finalitza el termini de presentació dels treballs participants al 1r Concurs de curtmetratges a les escoles sobre bullying-ciberbullying, grooming i sexting organitzat pel Govern a través dels ministeris d’Afers Socials, Justícia i Interior; i d’Educació i Ensenyament Superior.

El concurs s’adreça als alumnes de tots els sistemes educatius dels cursos corresponents als nivells de 2n, 3r, i 4t de
segona ensenyança; batxillerat; i Formació professional; així com de l’Aula Taller.

Mitjançant aquest projecte, es vol implicar i sensibilitzar els menors amb la finalitat d’empatitzar amb les possibles víctimes de bullying-ciberbullying, grooming i sexting, i assabentar-los dels delictes i les problemàtiques per evitar que els menors siguin víctimes d’aquestes conductes. Un altre objectiu d’aquest concurs és fomentar el treball en equip dels joves, ja que els grups participants hauran d’estar
configurats per 10 persones com a màxim per a cadascuna de les 3 categories establertes: bullying-ciberbullying, grooming i sexting.

A banda d’aquest concurs, també s’estan duen a terme diverses xerrades per conscienciar als alumnes i trobar solucions a aquesta problemàtica

Els curtmetratges guanyadors seran exhibits en les xerrades que es fan a les escoles en el marc del Pla de prevenció de conductes delictives. També es premiarà amb 30 premis, que consisteixen en un viatge a PortAventura / Ferrari Land.

Parlen al vídeo: OMART EL BACHIRI, PSICÒLEG I CONFERENCIANT

El Pirineu avui