Coincidint amb la celebració del 75è aniversari de l'estació, Molina ha acollit aquest divendres i dissabte la vuitena prova del Circuit de Copa del Món d'Snowboard Cross FIS, que s'ha disputat a la zona d'Alabaus. Hi han participat una setantena de riders, 48 dels quals han disputat la final de dissabte.

Tècnica, velocitat, estratègia i fins i tot algunes caigudes és el que s'ha vist en les finals de la categoria masculina, on el vencedor ha estat l’austríac Alessandro Haemmerle. Després d'aquesta victòria se situa 2n en el circuit. El quadre de quatre de la gran final l'han completat el també austríac Hanno Douschan, segon de la prova i 16è del circuit. El tercer finalista ha estat l’italià Emanuel Perathoner, que se situà 6è. El francès Pierre Vaultier ha finalitzat sisè en la prova de consolació i continua primer en la general de la Copa del Món de SBX i l'australià Alex Pullin va tercer en la classificació provisional.

Pel que fa a l’equip espanyol, el rider basc Lucas Eguibar ha aconseguit una merescuda 5a plaça en quedar primer de l’anomenada small final. L’andalús Regino Hernández, bronze en els passats JJOO de PyeongChang’18, i el càntabre Laro Herrero s’han quedat a quarts i han acabat 11è i 16è respectivament.

En la categoria femenina, la primera plaça ha anat per a la txeca Eva Samkova, aquest resultat la situa sisena provisional en el circuit. Molt de prop l'ha seguit la francesa Nelly Moenne Loccoz, que s'ha col·locat quarta provisional i la tercera posició de la gran final l'ha ocupat la també francesa Charlotte Bankes, que es col·loca 3a de la general. La italiana Michela Moioli no ha aconseguit passar a les semifinals. Tot i això, segueix líder del circuit de Copa del Món.

Després de la celebració de la prova, La Molina ha acollit l'Estima Fest, l'acte central del seu 75è aniversari. A quarts de cinc de la tarda, l'aparcament del Telecabina s'ha omplert d'esquiadors i alguns veïns per assistir al concert que han ofert 'Els Amics de les Arts'. 'Jean-Luc', 'El seu gran hit' o la cançó que han compost especialment per l'aniversari de l'estació han estat algunes de les cançons que ha ofert el grup català.

El Pirineu avui