En commemoració dels 20 anys de la creació de l'obra: Últim estiu a Ordino, l'editorial Andorra conjuntament amb el Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, el Comú d'Ordino, el Col·lectiu Portella i la Universitat de Perpinyà Via Domitia ha organitzat tot un seguit d'actes per celebrar els 20 anys de la primera edició de la novel·la de Joan Peruga.
L'obra ha estat revisada i actualitzada i es presenta amb una nova i atractiva portada.
Editorial Andorra publicarà ben aviat la traducció al castellà de la novel·la. Les portades de les dues edicions són aquarel·les pintades, l'estiu passat, per Xavier Rebés d'Areny-Plandolit

El ministeri de Cultura, Joventut i Esports, i més concretament l'Àrea de Museus i Monuments, ha encomanat a la companyia de teatre del país An-danda-ra muntar una proposta teatral a partir de la novel·la de Joan Peruga, pensada perquè pugui representar-se als escenaris de la mateixa casa d'Areny-Plandolit.
D'altra banda, aquest estiu es farà una ruta literària pel poble d'Ordino amb 9 punts marcats amb una petita placa que exposarà: el logotip de la Ruta, el punt i nom de l'espai i un codi QR mitjançant el qual es podrà accedir al contingut de la descripció de l'entorn i a un fragment de la novel·la.

Parlen al vídeo: JOAN PERUGA, ESCRIPTOR

El Pirineu avui