Govern licita la construcció del nou pont que enllaçarà l’Avinguda Francesc Cairat amb la futura desviació de Sant Julià de Lòria
Aquesta obra s’inscriu en la fase 1 del projecte de desviament del trànsit pel centre de la parròquia laurediana, de la qual el passat mes de desembre ja es van adjudicar els treballs de remodelació de l’enllaç de la CG1 amb la CS 140 de Fontaneda.
Les obres licitades es faran a la part nord de la futura desviació que transcorrerà per l’antic Camping Huguet, en concret a l’alçada del carrer Isidre Valls que té accés a l’Avinguda Francesc Cairat (CG1).
Els treballs consisteixen en la construcció d’un nou pont sobre el riu Gran Valira, com a obra principal, que resoldrà la connexió entre la CG1 i la futura desviació per l’altre costat del riu. Així mateix, l’obra també millorarà els aspectes tècnics associats, com augmentar la capacitat de la secció hidràulica, i les canalitzacions de serveis com aigua, clavegueram, llum i telefonia.
El termini d’execució dels treballs és de 15 mesos, i es preveu que podrien començar i acabar gairebé al mateix temps que l’obra d’enllaç de la CG1 amb la CS140 de Fontaneda. La futura desviació de Sant Julià de Lòria és un dels projectes considerats pel Govern com a prioritari per a la xarxa viària nacional.
D'aquest projecte ja estan en funcionament les fases 3 i 4 que són el túnel de la Tàpia i els seus accessos d'Aixovall, respectivament.

El Pirineu avui