El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha registrat 560.086 visites durant el 2017. Tal com han destacat des del Departament de Territori i Sostenibilitat en un comunicat de premsa, la dada confirma la tendència d’afluència dels últims anys, per sobre del mig milió de visitants. L’estacionalitat continua sent un factor determinant, amb forts pics durant els períodes de setmana santa i els mesos de juliol i agost. A més de les principals entrades des d’Espot i la Vall de Boí, també han pres rellevància els accessos al parc des de la Val d’Aran, on s’han comptabilitzat prop de 80.000 visitants. Des de l’extrem sud, el telefèric de la Vall Fosca ha consolidat el nombre d’usuaris, amb 25.208 persones durant els mesos d’estiu. D’acord amb l’estudi de l’Institut Cerdà i l’Obra Social “la Caixa” publicat l’any 2015, les xifres de visitants assolides representen per a l’entorn del parc un impacte econòmic de gairebé 17 milions d’euros. Segons dades dels centres i dels punts d’informació, un 19% dels visitants són estrangers, sobretot d’Israel, França, els Països Baixos i Alemanya. Acostumen a fer estades d’entre quatre dies i una setmana. El senderisme, en qualsevol de les seves vessants és l’activitat principal, a banda del gaudi del paisatge i del patrimoni cultural.

El Pirineu avui