Tal com es preveia, la nevada i la pluja dels darrers dies han fet créixer considerablement el cabal del riu Segre. Al seu pas per Cerdanya, el riu presentava aquest divendres un cabal d'uns 16 metres cúbics d'aigua per segon de mitjana mentre que aquest dijous era de 7 metres cúbics i a principis de febrer d'entre 3 i 4. A més, recordem que per Cap d'Any el cabal del riu que va registrar mesuradora d'Isòvol, l'única a la comarca, va ser de poc més de 2 metres cúbics d'aigua per segon.

Aquest creixement sobtat del nivell del riu es deu a la nevada de dimarts i dimecres i a la pluja que la va seguir, però sobretot, a la fosa de la neu acumulada a cotes altes, un fenomen que s'ha vist accentuat en les darreres hores per l'augment de les temperatures.

Per les properes hores es podrien repetir alguns ruixats, sobretot a la zona més occidental del Pirineu, i la cota de neu es situarà sobre els 1500 metres d'alçada. De cares a dissabte s'espera sol i un tímid augment de les temperatures, tot i que diumenge torna la inestabilitat amb possibles precipitacions.

El Pirineu avui