Un centenar d'alumnes de l'escola Vedruna i de l'INS Pere Borrell de Puigcerdà han participat al II Concurs per a escolars de Pintura i Dibuix a l'aire lliure, organitzat pel Museu Cerdà. Aquest dijous els participants han sortit al carrer per plasmar els llocs emblemàtics de la vila i aquest divendres s'han repartit els premis als millors treballs de les categories júnior, de 8 a 13 anys, i juvenil, a partir de 14 anys. La categoria infantil ha quedat deserta per falta de participació.

L'únic requisit era pintar o dibuixar durant un matí l'estany, l'estació de tren, places o carrers de Puigcerdà i els alumnes han escollit quina tècnica volien utilitzar.

Un jurat qualificat format per quatre persones vinculades en el món de la pintura i la fotografia han atorgat tres premis de cada categoria. En la categoria júnior, el primer premi ha estat per Alan Romero, el segon premi se l'ha emportat Edgar Compte i el tercer ha estat per Joan Francesc Pérez, tots tres alumnes de l'escola Vedruna. En la categoria Juvenil, el guanyador ha estat Martí Forcada -que també va quedar primer en la primera edició del concurs-, Érick Rodríguez s'ha endut el segon premi i el tercer ha estat per Èrica Cazorla, tots tres alumnes de l'INS Pere Borrell.
Des del Museu Cerdà han fet un balanç positiu d'aquesta segona edició del concurs i li auguren més edicions on esperen aconseguir la participació de més centres educatius.

El concurs ha comptat amb la implicació del docent d’art veneçolà i col·laborador habitual del Museu Cerdà, Aquil·les Ortiz. A més, aquesta segona edició ha estat dedicada al fins ara director del Museu, Oriol Mercadal, que va morir a finals d'any.

Parlen al vídeo: NATI BALADA, TÈCNICA MUSEU CERDÀ

El Pirineu avui