L'estació de La Molina acollirà aquest cap de setmana la vuitena prova del circuit de la Copa del Món FIS d'snowboard cross. Aquest divendres es disputaran les rondes classificatòries on els participants prendran la sortida de les mànegues eliminatòries en grups de quatre a la pista Alabaus, un recorregut que inclou peralts, salts i dubbies i on és important la tècnica, la velocitat i l’estratègia, i a on està permès un cert contacte. Els 32 homes i les 16 dones més ràpides disputaran dissabte la gran final i el resultat que obtinguin els permetrà millorar posicions al rànquing del circuit de Copa del Món.
La prova comptarà amb un total de 78 riders de 17 països diferents, com ara França, Àustria, Itàlia, Canadà, Austràlia o Suïssa. La representació espanyola anirà a càrrec de Regino Hernández, medalla de bronze a PyeongChang, Lucas Eguibar i Laro Herrero.
Al capdamunt de la classificació hi ha el francès Pierre Vaultier, que ve d'aconseguir l'or olímpic a corea. En segona posició hi ha l'australià Alex Pullin, sisè als darrers JJOO i el segueix l'austríac Alessandro Haemmerle, tercer del circuit mundial.
En dones, la italiana Michela Moioli, or a PyeongChang, la francesa Chloe Trespeusch, cinquena a Corea i bronze a Sochi i la també francesa Charlotte Bankes, setena als JJOO, són les tres clares favorites a pujar al podi a La Molina.

Paral·lelament a la celebració de la Copa del Món, aquest cap de setmana l'estació degana celebra el plat fort del programa del 75è aniversari. Dissabte 'Els Amics de les Arts' oferirà un concert a l'aparcament del Telecabina, seguit d'un castell de focs i un final de festa amb sessió DJ per als més noctàmbuls.
A més, Renfe reforçarà els serveis de la línia R3 amb un tren especial aquest dissabte per tal de facilitar la tornada dels assistents a la celebració de l’Estima Fest i del concert d’Els Amics de les Arts. El tren farà un servei directe des de La Molina a les 20.50 h i arribarà a Pl. Catalunya a les 23.23 h.

El Pirineu avui