Un dels dos guies titulats, que aquest dijous al migdia ha quedat atrapat en una allau a Arcalís, ha mort a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, segons ha confirmat la policia. L'home, de 34 anys i resident de nacionalitat espanyola, ha estat rescatat en parada cardiorespiratòria i, tot i que els equips d'emergència han intentat reanimar-lo, finalment ha perdut la vida al centre hospitalari, on ha estat traslladat des del lloc dels fets. El seu acompanyant, un francès de 32 anys, ha estat qui ha pogut donar l'avís, i es troba ingressat a l'hospital amb una fractura al genoll.
Els fets han passat al voltant de 2/4 d’1, quan dos membres de l'organització del Freeride World Tour que estaven inspeccionant el recorregut de la competició que se celebra durant aquesta setmana a l'estació d'Arcalís s'han vist sorpresos per una allau. L'indret del succés es troba dins del domini de l'estació però en una zona forapistes tancada al públic, al Baser Negre, a prop del túnel del Port Rat. La víctima portava ARVA, i el senyal que emet l'aparell ha permès que el localitzessin. Precisament la prova del Freeride World Tour prevista per aquest dijous s'havia cancel·lat a causa de les males condicions meteorològiques, i es reprenia aquest divendres. També s'havia cancel·lat l'esquí escolar. El risc d'allaus és de 4 sobre 5, segons informa Protecció Civil.

El Pirineu avui