L'ajuntament de Puigcerdà ja ha finalitzat els tràmits amb la Generalitat per tal de traslladar la seu del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) a l’antic edifici del Centre d’Acollida Turística (CAT), tal com va anunciar a finals del 2016. Fins ara les oficines del departament estaven situades en un immoble del carrer de la Perxa de la capital ceretana, un espai poc accessible i amb moltes deficiències. Amb aquest acord, el consistori cedeix l'espai al departament, que disposarà d’unes noves oficines, adaptades a qualsevol persona i amb un ampli entorn per aparcar els vehicles. Les dues administracions han acordat una cessió de 10 anys prorrogables i ara l'ajuntament es troba immers en la redacció del projecte.

El projecte contempla el condicionament de l'interior de l'edifici. Es redistribuiran els espais per crear els despatxos, s'instal·larà un nou sistema de climatització i també es millorarà la connexió a internet. Tot plegat suposarà una inversió municipal d'uns 100.000 euros, a més dels 50.000 que aportarà la Generalitat.
L’ajuntament va tancar el CAT després que la Generalitat decidís finalitzar els convenis amb els municipis que tenien aquest tipus d’equipaments, argumentant que no eren viables econòmicament. A més, l’equip de govern local veia innecessari mantenir tres oficines de turisme al municipi.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui