L’Alt Urgell té ja a punt el programa d’actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el pròxim 8 de març. D’una banda, les entitats de dones de l’Alt Urgell, conjuntament amb el Servei d’Atenció a les Dones del Consell Comarcal, han organitzat una sortida cultural, oberta a totes les dones del territori, als municipis de Josa i Tuixén i la Vansa i Fórnols. Les visites previstes inclouen el Museu i el Jardí Botànic de les Trementinaires, a Tuixent, el safareig de Fórnols i els retaules gòtics de Sant Pere de Cornellana. A més, es retrà un petit homenatge a Emilia Llorens, darrera aprenent de trementinaire juntament amb la seva tia Càndida Majoral. El programa d’actes incorpora també el musical Per si no ens tornem a veure, organitzat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. La sessió tindrà lloc al Cinema Teatre Guiu a les 9 de la nit. D’altra banda, l’Ajuntament de la Seu i el SIAD han programat, per al dia 5, la xerrada “Sexualitat i llibertat”. L’acte tindrà lloc al CETAP a les 3 de la tarda. Per la seva part, el Cine Club de la Seu d’Urgell projectarà, el 8 de març a les 10 de la nit, la pel·lícula Júlia ist d’Elena Martin. Durant aquests dies, a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu estarà oberta al públic una exposició de documents elaborats per dones i amb la dona com a protagonista.

El Pirineu avui