L'ajuntament de Bolvir ha adquirit recentment un quadre del pintor puigcerdanenc Pere Borrell. Es tracta d'una obra molt especial, ja que és un retrat de com era la població l'any 1892. El consistori feia temps que coneixia l'existència del quadre, de fet el va incloure en la darrera felicitació de Nadal, i no va dubtar en comprar-lo quan se li va presentar l'oportunitat.

La pintura d'oli sobre tela mesura 1,20 per 2 metres i s'hi poden distingir les cases més antigues del poble, l'església de Santa Cecília i també alguns veïns treballant al camp. Des del consistori veuen important poder tenir aquesta obra que forma part de la història del municipi, ja que reflecteix com era Bolvir a finals del segle dinou i, si es compara amb una imatge actual, es pot veure com ha canviat la població.

'Vista de Bolvir', el títol de l'obra, està exposada a la nova sala de plens de l'Ajuntament per tal que tothom que ho vulgui pugui contemplar-la.
Pere Borrell del Caso fou un pintor establert a Barcelona però nascut a Puigcerdà, on sempre hi va mantenir un fort lligam. Figura del realisme i gran retratista a part de la seva faceta de creador, també va tenir una forta dimensió docent. Va participar en nombroses exposicions col·lectives a Barcelona, Madrid i París. El paisatge de Cerdanya era un dels seus temes preferits, tot i que també va fer obra religiosa i costumista.

Parlen al vídeo: BARTOMEU BAQUÉ, ALCALDE DE BOLVIR

El Pirineu avui