El Servei Català de Trànsit (SCT) ha prohibit la circulació de camions a totes les carreteres catalanes des de les 16.00 h d'aquest dimarts a causa de la nevada que ha caigut en les darreres hores. Això ha fet que, a tot Catalunya, uns 6000 camions haguessin d'estacionar en zones de servei i aparcament a l'espera que s'aixequi la prohibició. A Puigcerdà s'han vist desenes de camions estacionats a l'entrada de la població, concretament al polígon industrial de Sant Marc.

El Mossos d'Esquadra controlaven les principals vies cerdanes des de la tarda d'aquest dimarts, advertint als camioners d'aquesta mesura excepcional. També informaven a la resta de conductors sobre la necessitat de circular amb equipaments especials.

A primera hora de la tarda, però, s'ha aixecat la restricció en algunes vies, com és el cas de l'AP-7, AP2 i la C-32. S'espera que en les properes hores el temporal remeti i els camions ja puguin circular per tota la xarxa viària catalana.

Pel que fa a la línia ferroviària, la neu ha causat alteracions a la línia R3, que connecta La Tor de Querol amb Barcelona. Els combois han circulat amb retards de fins a 15 minuts durant el matí i de fins a 45 minuts a la tarda en ambdós sentits.

El Pirineu avui