Davant la previsió de la forta nevada, Protecció Civil ha cancel·lat de forma preventiva i generalitzada tot el transport escolar d'aquest dimecres i s'ha demanat als pares i mares que tampoc duguin amb transport particular els seus fills a classe. Així, doncs, a Cerdanya s'han suspès les línies de transport escolar, tot i que la nevada no ha estat tant abundant com s'esperava. Des del territori entenen les mesures de prevenció pautades per Protecció Civil però també demanen certa autonomia a l'hora de decidir si es presta el servei o no.

De fet, cada vegada que hi ha un episodi de nevades tant el consell comarcal cerdà com els ajuntaments i les empreses de transport decideixen a primera hora del matí si circularan els autobusos escolars aquell dia tenint en compte l'estat de les carreteres i les previsions meteorològiques. En aquest sentit, Moliner ha recordat que a Cerdanya en els últims 25 anys, només s'ha suspès el transport escolar quatre dies.

Per la seva banda, el director General de Protecció Civil, Joan Delort, ha defensat la mesura preventiva i ha fet una crida a la prudència.

Pel que fa als centres educatius, a Cerdanya han obert amb normalitat per aquells que hi han pogut arribar a peu però l'activitat lectiva no ha estat normalitzada. Tot i això, molts alumnes no han assistit a classe. A l'escola Bac de Cerdanya d'Alp han tingut un 50% de l'alumnat mentre que a l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà només hi han anat entre un 10 i un 15% dels estudiants. A Catalunya, la neu ha obligat a tancar 300 escoles.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA - JOAN DELORT, DIRECTOR GENERAL PROTECCIÓ CIVIL

El Pirineu avui