El testimoni d'Ana Frank arriba a Andorra amb una exposició que recorda la seva vida, refugi i mort. El seu diari va ser testimoni de la vida d'una jove que somiava a ser una estrella de cinema. La mostra s'ha inaugurat aquest dilluns al Consell General.
"Espero poder-te confiar tot tipus de coses que encara no he pogut explicar-te en persona i que seràs un gran suport per a mi". Són les primeres paraules d´un diari que Ana Frank comença a escriure a partir del 6 de juliol del 1942 dins el que ella anomenava "la casa del darrere", un amagatall en una fàbrica de la família. Tenia 13 anys. Hi escriu petits contes, vivències, comentaris dels llibres que llegeix i desitjos com el de ser estrella de cinema o ser adulta.

L´objectiu de la mostra que ve de la casa museu d'Amsterdam i que es pot veure al vestíbul del Consell General, és contribuir a la memòria històrica de la barbàrie de l'Holocaust que va deixar sis milions de morts. Un punt d'inflexió és la ràdio.

La secretària general de la Francofonia, Michaëlle Jean, de visita a Andorra, ha participat en la conferència que enceta l´estada de la mostra que es podrà veure fins al 23 de març.

Parlen al vídeo: Elda Ghaete, professora del Lycée Comte de Foix

El Pirineu avui