La nevada de les darreres hores ha afectat de forma moderada l’Alt Pirineu i Aran. A primera hora del matí els gruixos acumulats a la demarcació no eren gaire importants, ja que amb prou feines superaven els 5 centímetres. Tot i això, el fet que la nevada no hagi parat en tot el matí i bona part de la tarda ha fet que en diversos punts la situació hagi presentat alguna compliació. L’acumulació de neu ha estat destacable en indrets on habitualment no hi neva amb tanta intensitat, com a Tremp o la Seu d’Urgell. Així, tant a la capital del Pallars Jussà com a la de l’Alt Urgell, a mitja tarda, s’hi havien acumulat entre 15 i 20 centímetres de neu, un fet que ha obligat a treballar de valent les brigades municipals.

Per ordre de la Generalitat, el transport escolar no ha funcionat a tot Catalunya i això ha fet que molts alumnes de l’Alt Pirineu i Aran que viuen en localitats allunyades dels centres educatius no hagin pogut anar a classe. La neu també ha provocat afectacions a la xarxa viària, tant principal com secundària de la demarcació, i ha obligat a circular amb cadenes a pràcticament tot l’Alt Pirinu i Aran.
A més, els Bombers de la Generalitat han hagut de retirar arbres caiguts al mig de la via pel pes de la neu a la C13, a Cellers, al Pallars Jussà, i han col·laborat per treure neu de camins, carrers i carreteres a la Vall de Cardós, al Pallars Sobirà. El temporal també ha obligat a suspendre l’únic vol que hi havia programat a l’Aeroport d’Andorra la Seu d’Urgell.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui