Les últimes dades de l'Agència de Salut Pública de Catalunya eleva a 406 el nombre d'afectats pel brot de gastroenteritis aguda per norovirus a Cerdanya. D'aquests, 388 són menors d'entre 8 i 14 anys, i 18 professors de 9 escoles de Catalunya, tres de Girona, cinc de Barcelona i també d’un grup d’escolars francesos. Cap ha requerit ingrés hospitalari i la majoria van ser atesos en centres d’atenció primària i atenció continuada. Segons el darrer comunicat de l'Agència de Salut, els últims casos notificats han iniciat la simptomatologia el diumenge dia 25 i no s’ha notificat cap cas més ni dilluns ni dimarts.

Recordem que el brot es va iniciar dimecres passat al migdia, quan alguns menors, que feien la Setmana Blanca a la comarca, van començar a presentar símptomes, com ara vòmits, nàusees i dolor abdominal i, en alguns casos, febre i diarrea.

La investigació epidemiològica i ambiental per part de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que es va iniciar la setmana passada ja ha confirmat que l'origen del brot es troba en un establiment de restauració de l’estació de Masella. Conjuntament amb l'empresa afectada, s'han pres totes les mesures cautelars de prevenció i higiene corresponents.

Des de l'estació han confirmat a aquest mitjà que des del primer moment han seguit les pautes marcades per Salut i que el restaurant tornarà a obrir aquesta mateixa setmana.

El Pirineu avui