Un centenar de persones s’han aplegat aquest dimecres a la tarda a la plaça dels Oms de la Seu d’Urgell per tal de defensar el model de l’escola catalana. Ho han fet en resposta a la decisió anunciada fa uns dies pel govern espanyol d’incloure una casella per tal que els pares puguin triar que els seus fills siguin escolaritzats en castellà. Des del col·lectiu Som Escola, lliga a Òmnium Cultural, consideren que això posaria en greu perill el model d’immersió lingüística i l’èxit que aquest ha assolit les darreres dècades.

L’acte d’aquest dimecres a la Seu d’Urgell, que s’ha hagut de fer enmig de la neu caiguda al llarg del dia, s’ha repetit a nivell nacional a diverses localitats del país. A la comarca, una altra de les poblacions on s’ha fet la concentració ha estat Organyà.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, MEMBRE SOM ESCOLA

El Pirineu avui