Els pantans de l’Alt Pirineu estan experimentant una crescuda de les reserves d’aigua. La fosa de part de la neu acumulada les darreres setmanes, així com la pluja caiguda a les cotes més baixes de la demaració han fet que els últims dies els pantans hagin anat acumulant aigua. En la majoria de casos, però, com a Oliana, Rialb o Escales les reserves a dia d’avui encara són inferiors a les de fa un any. L’únic gran pantà altpirinenc on les reserves han crescut respecte a fa un any és a Talarn, on han pujat 5 hectòmetres cúbics. En tots els casos, però, sí que hi ha hagut increments respecte a la setmana passada. Aquests van dels 1,91 metres cúbics d’increment a Oliana fins als 7,97 de Rialb. Pel que fa a la capacitat, Oliana està al 68,6%, Rialb al 50,9, Talarn al 46,9, Escales al 40,8 i Terradets al 95,4. Tot fa preveure que aquestes xifres s’incrementaran a finals d’aquesta setmana amb la fosa de la neu que caurà sobretot dimarts a la nit i dimecres fins al migdia.

El Pirineu avui