L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha confirmat que el brot de gastroenteritis aguda detectat dimecres passat a Cerdanya i que ja ha afectat 357 persones es va originar a un bar restaurant de l'estació de Masella. Segons la investigació epidemiològica i ambiental que han elaborat els tècnics, es tracta d'un brot originat per un tipus de norovirus que es transmet a través de les restes de matèria fecal, ja sigui present en aliments contaminats, com en aigües fecals o per contacte entre persones afectades.

Tant Salut Pública com l'empresa externa afectada ja han pres mesures cautelars de prevenció i higiene corresponents. Des de l'estació de Masella han explicat que desconeixen com va arribar el virus a l'establiment, si va ser a través d'un treballador o d'un client afectat, i que des del primer moment han seguit les pautes indicades pels tècnics.

Mentre es portava a terme la investigació el restaurant es trobava tancat al públic, tot i que des de l'estació han confirmat que l'establiment tornarà a obrir aquesta mateixa setmana.

De les 357 persones afectades per aquest brot de gastroenteritis, 346 són menors d'entre 8 i 14 anys i la resta 11 professors de 8 escoles de Catalunya, tres del Gironès i 5 de Barcelona, a més d'un grup d'escolars francesos.

Recordem que els afectats estaven duent a terme activitats d'esquí a la comarca i que s'allotjaven en diferents campus i hotels de Puigcerdà, Prats i Sansor, Llívia i Masella. Dimecres al migdia van començar a presentar símptomes com ara vòmits, diarrea o dolor abdominal. Tots els afectats van ser atesos en centres d'atenció primària i als mateixos allotjaments i cap d'ells va requerir ingrés hospitalari.

Parlen al vídeo: MAITE MARTÍ, RESPONSABLE COMUNICACIÓ MASELLA

El Pirineu avui