Sis dies, 3.000 quilòmetres i un panda per creuar el Marroc de nord a sud. Així comença l'aventura d'aquests dos joves de Puigcerdà que dijous marxaran cap a Madrid per participar a la 10a edició del Panda Raid, un rally amateur de llarga distància i resistència on hi participen uns 400 equips d'arreu d'Europa. El tret característic de la prova és que els participants van a bord d'un panda vell que han hagut de posar a punt. Així que el primer pas que van fer la Paola i en Ramon va ser buscar-ne un 4x4.

Després d'un any de feina, el panda ja està llest per embarcar-se en aquesta aventura on els participants recorreran etapes de diferents dificultats, la major part per pistes i desert. I ho faran sense la comoditat d'un GPS o connexió a internet. Únicament els acompanyarà una brúixola, un quadern amb indicacions que els donarà l'organització i la seva intuïció, tal com es feien originàriament els raids.

Més que una prova de velocitat, el Panda Raid és tota una experiència que posa a prova tant el vehicle com els participants i on el més important no és arribar el primer sinó, simplement, creuar la meta a Marrakech.

La cursa també té una vessant solidària, ja que una part de les inscripcions es destina a un projecte solidari al Marroc. A més, alguns participants portaran material escolar, roba i joguines per repartir als pobles que es trobin durant el recorregut.

Parlen al vídeo: RAMON MORER, PARTICIPANT PANDA RAID 2018 - PAOLA MUR, PARTICIPANT PANDA RAID 2018

El Pirineu avui