Tot i l'afany de l'ajuntament de Puigcerdà per despolititzar la Festa, la 23a edició de la Festa del Trinxat s'ha viscut amb polèmica per la presència de la líder de Ciutadans Inés Arrimadas i per la resposta sobiranista d'alguns veïns, fet que ha generat un fort desplegament policial a l'entorn del poliesportiu des de primera hora de la tarda, amb agents que controlaven els accessos al recinte.

L'ajuntament de Puigcerdà va decidir enguany donar un caire més popular a la festa i no convidar els presidents i portaveus dels grups parlamentaris com havia fet en les darreres edicions. Així doncs, Arrimadas, que ha estat rebuda amb crits de 'Llibertat' a les portes del poliesportiu, ha assistit a la Festa del Trinxat en qualitat de ciutadana i no ha estat rebuda per les autoritats locals.

Per la seva banda, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha criticat Arrimadas i el seu partit
per no respectar la decisió de l'equip de govern de no convidar alts càrrecs polítics i per donar un caire polític a la cita.

A dins, llaços grocs i alguns comensals vestits de groc. A fora, desenes de veïns han organitzat una botifarrada popular per mostrar el seu rebuig a l'aplicació de l'article 155.
Malgrat tot, el sopar ha transcorregut amb normalitat i s'ha viscut un ambient festiu durant la vetllada.

Parlen al vídeo: INÉS ARRIMADAS, LÍDER CIUTADANS - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui