L’equip de La Sportiva ha estat el primer a superar la travessia andorrana de més duresa del Pirineu, en un temps de 4:3.11. Dins de la participació femenina, les primeres en passar l’arc de meta a Vallnord – Ordino Arcalís després de 40 quilòmetres d’un trajecte amb més de 3.000 metres de desnivell positiu, han estat Sophie Dusautoir i Marta Riba, en 5:40.29. Els més de 300 participants que avui han disputat la segona etapa de l’Andorra Skimo 10 partint de sortida a l’estació d’esquí de Grau Roig, han estat acompanyats per unes condicions meteorològiques i de neu excepcionals.
La cursa Andorra Skimo 10, és la travessia de muntanya amb més participants del Pirineu.
Els ornanitzadors han afirmat que l’Skimo 10 serà un cursa referent a Andorra, els Pirineus i a nivell mundial
La primera edició d’aquesta prova d’esquí de muntanya ha estat liderada per Pere Rullan i Filippo Beccari, que han completat l’itinerari a través dels refugis de Siscaró, Coms de Jan, Sorteny i Rialb fins a Arcalís en un temps de 4:34.11. La parella de La Sportiva ja va sobresortir en la primera etapa coronant l’Skimo 6, un circuit de 30 km que va iniciar-se a les pistes de Naturlàndia, a Sant Julià de Lòria.
Els primers andorrans en arribar a meta han estat Joan Albós i Jordi Ordóñez, de l’equip Llorts Team i a 38 minuts dels guanyadors, després de 5:13.01 de cursa.
Tot just després que el primer equip femení assolís la línia de meta, arribava també el tàndem mixt més ràpid. Sophie Dusautoir i Marta Riba.
Per la seva banda, Inka Bellés i Jaume Planella s’anteposaven en la categoria mixta amb 5:48.15.
Ferrán Teixidó i Xavier Teixidó, en veterà masculí, i en sènior femení, Michèle Lodge, Lorena Ledesma i Maria Fargues.

El Pirineu avui