L’Alt Pirineu i Aran es preparen per rebre una nova nevada que, sobretot entre dimarts i dimecres es preveu intensa. L’episodi començarà aquest dimarts a la matinada però afectarà bàsicament el Prepirineu. A la demarcaió, doncs, únicament el Pallars Jussà podria rebre alguna precipitació de neu. El gruix de la nevada, però, arribaria a partir de dimars a la la tarda i vespre.

Aquesta pujada de la cota, doncs, farà incrementar notablement els cabals dels rius.

Per sectors, les zones on s’acumularà més neu en l’episodi de dimecres serà a la cara sud de l’Alt Pirineu Occidental, és a dir a l’Alta Ribagorça, la vall Fosca i parts del Pallars Sobirà. Tot i això, Cerdanya i l’Alt Urgell també rebran força neu, especialment a l’entorn del Cadí.

Parlen al vídeo: ALBERT DE GRÀCIA, METEORÒLEG “METEO PIRINEUS CATALANS”

El Pirineu avui