Puigcerdà es prepara per viure aquest dissabte una de les cites gastronòmiques més importants de l'any, la Festa del Trinxat, que aquest 2018 arriba a la 23a edició. Aquest divendres el personal de la brigada municipal acabava de col·locar les 95 taules al pavelló del poliesportiu que, com es pot veure a les imatges, ja s'ha començat a engalanar per la festa. La regidora de Turisme de l'ajuntament de Puigcerdà Montse Dolcet, ha explicat que s'ha col·locat el mateix nombre de taules que l'any passat i que hi haurà una xifra molt semblant de comensals a l'edició dels 2017, és a dir, uns 900.
Recordem que les entrades per assistir a la festa es van exhaurir pocs dies després de posar-se a la venda i que, des de l'Oficina de Turisme, van obrir una llista d'espera per possibles anul·lacions d'última hora.
El sopar començarà a les 9 de la nit. L'Associació Cuina Pirinenca de Cerdanya, diversos restauradors i pastissers elaboraran un menú on no hi faltaran els productes del territori i el plat estrella: el trinxat.
Pel que fa a la polèmica sorgida en les darreres hores sobre la presència a la festa d'alts càrrecs polítics que han recolzat l'aplicació de l'article 155, des del consistori han explicat que enguany no han convidat cap alt càrrec polític i que s'ha treballat per donar un caire més popular a la festa. Així doncs si filament algun representant polític acudeix al sopar, com ara la líder de Ciutadans a Catalunya Inés Arrimadas que sí ha confirmat la seva assistència via twitter, ho farà a títol personal i no per invitació institucional.

Paral·lelament a la Festa les Trinxat, s'ha organitzat una botifarrada popular davant el poliesportiu de Puigcerdà com a protesta a la possible presència dels polítics que han recolzat l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

El Pirineu avui