Més participació, més qualitat i més varietat de temes. Aquest ha estat l'efecte dels canvis introduïts en la darrera edició dels premis Jove Periodista del diari 'ARA'. Un resultat que ha satisfet l'organització.

"Dupliquem el nombre de treballs finalistes respecte a l'any passat. També veiem que la qualitat ha millorat substancialment", explica la coordinadora del l''ARA', Marta Tort, qui també ha insistit que "els joves que pugen avui en dia escriuen molt bé".

El jurat ha fet èmfasi en la importància del rigor periodístic. Un missatge que ha fet seu el ministre d'Educació. "Demano a tots els joves que, potser gràcies a aquest premi, decidiran fer un pas que no oblidin mai les arrels del periodisme. Que no oblidin mai el plus de responsabilitat que tenen per ser el quart poder. Perquè al final també és un dels poders necessaris perquè la societat funcioni adequadament", insistia.

En total s'han repartit quatre premis: Nerea Veitez ha tingut l'accèsit en fotografia. Marc Pérez i Celia Etxarte han estat premiats en categoria audiovisual, Olga Morales en premsa escrita i Margot Llobera en categoria universitària.

En la propera edició els premis podrien tenir una categoria d'assaig i articles d'opinió.

Parlen al vídeo: MARTA TORT, COORDINADORA “ARA” - ERIC JOVER, MINISTRE EDUCACIÓ

El Pirineu avui