Ja són 288 el nombre de persones afectades pel brot de gastroenteritis aguda de Cerdanya, de les quals 279 són menors d'entre 8 i 14 anys i 9 són professors de 7 escoles catalanes, dues del Gironès i cinc de Barcelona, a més d'un grup d'escolars francesos, segons dades facilitades per l'Agència de Salut Pública de Catalunya.
Recordem que els joves fan una estada d'esquí a la comarca i que, aquest dimecres al matí van començar a presentar símptomes com ara vòmits, diarrea, dolor abdominal o febre. Tots ells s'allotgen en diferents campus i hotels de Puigcerdà, Prats i Sansor, Llívia i Masella. En veure que el nombre de casos augmentava, els equips mèdics de l'atenció primària de Puigcerdà van desplaçar-se als allotjaments per atendre els menors i cap d'ells ha estat ingressat. Alguns dels afectats ja han pogut continuar amb les activitats d'esquí programades mentre que altres han estat recollits pels seus pares.

El que sí tenen el comú els afectats és que dimecres van dinar al restaurant de l'estació d'esquí de Masella. Des del complex han explicat que una part dels menors van optar pels plats del menú mentre que l'altra va menjar aliments d'un pícnic proporcionat per l'agència de viatges. També han afegit que en aquell moment hi havia unes 400 persones dinant a l'establiment, per la qual cosa no es pot determinar si el brot ha estat provocat per una intoxicació alimentària o per un virus. A més, els responsables del complex han explicat que a banda dels casos diagnosticats aquest dimecres, se n'havien detectat d'altres en els darrers dies de persones que estaven allotjades als seus hotels però que no havien utilitzat el restaurant.

Aquest dijous tècnics de l'Agència de Salut Pública han agafat mostres de diferents productes al restaurant per comprovar si estaven en mal estat. De moment continua la investigació per trobar l'origen del brot.

El Pirineu avui