Un estudi realitzat recentment ha constatat que a l’àrea del Parc Natural de l’Alt Pirineu el nivell d'engreix de bestirar boví i equí és baix. L'estudi, que ha avançat l’ACN, duu per títol 'El recorregut dels productes carnis al Parc Natural de l'Alt Pirineu'. Aquest conclou que l'engreix actual al Parc Natural representa un 27,64% de les explotacions de boví, i un 18% de les explotacions d'equí. En el cas de les explotacions de boví, el 76,92% són ecològiques. Tot i això, aquest valor afegit es perd en moltes explotacions en el moment de la comercialització al mercat convencional. En relació al model de negoci basat a tancar el cercle apostant per la venda directa, l’estudi afirma que aquest és pràcticament anecdòtic. És per això que remarca que actualment hi ha mancances i necessitats de millora. Cal destacar que en l'àmbit del Parc Natural de l'Alt Pirineu la producció ramadera amb boví i equí és principalment de cria i hi ha molt poques explotacions d'engreix.

El Pirineu avui