Un brot de gastroenteritis aguda a Cerdanya ha afectat 147 persones, de les quals 145 són menors d'entre 8 i 14 anys i la resta dos professors, segons ha informat aquest dijous l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Els afectats són alumnes de dues escoles del Gironès i tres de Barcelona, a més d'un grup d'escolars francesos, que feien una estada d'esquí a la comarca.

Segons dades facilitades des del Centre d'Atenció Primària de Puigcerdà, 81 dels joves estaven allotjats a la capital ceretana, 25 a Prats i Sansor, 16 a Llívia i 6 a Masella. Tots ells presentaven símptomes com ara diarrea, vòmits i febre i van començar a trobar-se malament aquest dimecres al matí, abans de l'hora de dinar.

Degut a la gran quantitat de persones afectades pel que podria ser una intoxicació alimentària, el CAP de Puigcerdà va posar en marxa un protocol d’incidències massives en el qual s'activa un equip de tres metges, cinc infermeres i un auxiliar administratiu per atendre als afectats allà on estan allotjats i evitar que s'hagin de desplaçar als centres de salut. Així doncs, el personal mèdic va atendre els afectats als mateixos campus i hotels cerdans on es trobaven. Només 2 menors van ser traslladats a l'hospital de Cerdanya i cap d'ells ha estat ingressat.

Ara per ara, l’Agència de Salut Pública de Catalunya investiga l'origen del brot.

El Pirineu avui