“La Molina, 75 anys d'un somni" és el llibre que recull la història dels tres quarts de segle d'aquestes pistes d'esquí i que s'ha presentat aquest dimecres al Centre Excursionista de Catalunya. L'acte ha comptat amb la presència dels seus dos autors, el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó, i del director de l'estació, Toni Sanmartí, entre d'altres. La publicació narra com La Molina ha estat sempre una estació pionera de l’esquí a Catalunya, sent capdavantera en la modernització de les seves instal·lacions i impulsant la seva àrea d’influència. El llibre, que es fonamenta en una exhaustiva investigació i un treball de recerca i documentació detallat, pretén reconèixer totes les persones que durant aquests 75 anys han fet possible el que és avui La Molina.

L'acte també ha servit per reconèixer els impulsors de l'estació i els primers usuaris, que han rebut una placa commemorativa i el llibre. 

Per la seva banda, el president de FGC, Enric Ticó, ha remarcat l'impacte econòmic que ha generat l'estació al territori durant tots aquests anys, ressaltant que les pistes d'esquí de La Molina aporten 80 milions d'euros anuals a la zona i donen feina a més de 820 persones.

Recordem que la publicació d'aquest llibre s'emmarca dins els actes de celebració dels 75 anys de l'estació. El plat fort de la programació serà el 2 i 3 de març, amb l’Estima Fest, la gran festa commemorativa es durà a terme coincidint amb la celebració del Copa del Món de Snowboard Cross. A més, els Amics de les Arts oferiran un concert gratuït el dissabte 2 a la tarda a l'aparcament del telecabina.

Parlen al vídeo: ORIOL MOLAS, COAUTOR - JOAN CARLES SALMERON, COAUTOR

El Pirineu avui