Feia temps que els ajuntaments d'Isòvol i Das demanaven a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) una actuació urgent a la llera del riu Segre, al seu pas per aquests dos termes. Es tracta d'una zona on hi ha acumulacions d’arbres, branques i grava, una situació que preocupava als consistoris pel possible creixement del nivell del riu, sobretot ara a la primavera, amb el desglaç de la neu i les pluges. Doncs bé, tant la CHE i l’ACA com la Generalitat han autoritzat l'actuació i aquest dilluns han començat els treballs de neteja.

Des de l'ajuntament d'Isòvol han explicat que, tot i tenir el permís des de fa uns mesos, han esperat el moment més oportú per iniciar els treballs.

Les tasques de neteja les porta a terme una empresa local a cost 0, ja que es beneficiarà de la grava que obté del riu.
La vall del Segre i el Pont de la Palanca formen part de les rutes de senderisme més concorregudes de la comarca, sobretot durant els caps de setmana. És un recorregut que transcorre entre bosc de ribera i on hi han instal·lades un seguit de passarel·les de fusta per creuar el riu.

Parlen al vídeo: PERE OLIU, ALCALDE D'ISÒVOL

El Pirineu avui