La delegació d’Esquerra Republicana (ERC) a l’Alt Pirineu ha demanat al Govern espanyol que en el termini de tres mesos presenti un pla d’actuació per reduir la sinistralitat a la carretera N-260. El grup parlamentari d’ERC al Senat ha registrat una iniciativa, on també demana un informe detallat de l'estat actual de l'Eix Pirinenc, per tal de debatre'l en el proper ple de la cambra.

ERC també ha demanat que en aquest mateix informe es detallin les inversions previstes i no executades fins ara. El tercer punt de la proposta exigeix destinar una partida a les obres de millora i adequació de l’N-260 per reduir el nombre d'accidents que hi ha en aquesta via. Els republicans han recordat que es tracta d'una de les carreteres més perilloses de l'Estat, amb cinc dels cinquanta trams més perillosos de tota la xarxa viària espanyola.

Un total de 353 dels 500 kilòmetres que té la N-260 transcorren per Catalunya i uneix les poblacions de Figueres i el Pont de Suert, passant per poblacions com Ripoll, Puigcerdà, La Seu d'Urgell, Sort i la Pobla de Segur.

El Pirineu avui