La Guàrdia Civil ha decomissat a la duana de la Farga de Moles una gran quantitat de material numismàtic i de col·leccionista que es volia entrar a Catalunya provinent d’Andorra. Tal com ha donat a conèixer el cos, els fets van tenir lloc dijous de la setmana passada, quan un home de 47 anys i nacionalitat francesa va intentar creuar la frontera amb 1.021 monedes, 75 estotjos de monedes, més de 22.400 bitllets facsímils i 4 àlbums de bitllets facsímils. Tot plegat, ho duia a l’interior de diverses caixes, situades al maleter del cotxe. Pel que fa a les monedes intervingudes, les de curs legal tenen un valor de mercal d’11.200 euros, tot i que el seu valor facial és força inferior. Pel que fa als bitllets facsímils, aquests estan elaborats amb les mateixes tècniques i mesures de seguretat que els de curs legal, però el seu valor facial és zero. Un cop feta tota la valoració de la majoria de material trobat, es va considerar que aquest tenia un valor de gairebé 68.000 euros. A aquesta xifra encara cal afegir-hi la que detemini el peritatge que es realitzarà sobre els quatre àlbums i diverses monedes. Per tot plegat, els agents van aixecar una acta per contraban de mercaderies, i el material va quedar dipositat a la Farga de Moles, a disposició de l’administrador de la duana.

El Pirineu avui