L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell acull aquests dies l’exposició “Un altre vessant del paper”. La mostra permet conèixer la utilització del paper com a suport diferent al de l’escriptura, en aquest cas per tal d’elaborar vestits. Així, l’exposició presenta una mostra de vestits realitzats íntegrament en paper elaborats per Teresa Gaset Mora i presentats entre els anys 1965 i 1968 a les corresponents edicions del prestigiós Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa, on va guanyar diferents premis.

La mostra posa en relleu el virtuosisme i el treball de detall en la substitució i transformació de roba, metalls, pedreria i cuir en cel·lulosa sense defugir les condicions de resistència i funcionalitat pròpies de peces elaborades per a ser portades. D’altra banda, l’exposició testimonia i dona fe del desplegament d’una gran dosi d’imaginació, enginy i qualitat tècnica en el disseny de patrons i l’elaboració d’uns objectes en un moment.

L’exposició -que compta amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell- es podrà veure fins el 19 de març.

Parlen al vídeo: CARME ROVIRA, MODISTA I ORGANITZADORA EXPOSICIÓ - JÚLIO QUÍLEZ, DIRECTOR ARXIU COMARCAL

El Pirineu avui