La plataforma Pirineus con ellos, que ha convidat als murcians reprimits per la Policia espanyola per protestar contra el mur de l’AVE, està a l’espera de saber si podran venir. Tot i que diversos membres de l’associació murciana s’han mostrat agraïts pel gest dels pirinencs i han apuntat la voluntat de venir, no està clar si finalment ho podran fer. D’una banda, perquè estan organitzant protestes cada dia contra la construcció d’aquest mur, i creuen que seria contraproduent marxar un cap de setmana i abandonar la lluita. De l’altra perquè tenen unes 8 hores de trajecte i això fa complicat poder aprofitar el cap de setmana que els ofereixen els hotelers, a principis de maig. Sigui com sigui, en els propers dies s’acabarà de definir si algun grup d’aquesta plataforma murciana s’acaba desplaçant a Cerdanya i l’Alt Urgell. Des de Pirineus con ellos han deixat clar que ho tenen tot preparat per si poden venir. Tot i això, han admès que igualment l’objectiu principal ja l’han assolit, ja que aquest era respondre la provocació dels hotelers murcians que van convidar als policies que van reprimir l’1 d’octubre. De moment són una trentena els hotelers, restauradors i gestors d’equipaments culturals que mantenen la seva oferta per acollir als murcians que han patit la repressió policial.

El Pirineu avui