Un any més, la desena edició de la Salomon Ultra Pirineu ha superat els 1.000 dorsals disponibles. Després del sorteig realitzat fa només uns dies ja es coneixen els afortunats que correran els 110km amb 6.800m de desnivell positiu pel Parc Natural del Cadí Moixeró.

Per la seva banda, la Marató Pirineu i la Nit Pirineu, germanes de la prova reina, ja han obert inscripcions. La Marató Pirineu, que disposa de 1.000 dorsals, recorre 45km i 2.400m de desnivell positiu de la part cerdana del Parc Natural del Cadí Moixeró, amb inici i final a Bellver de Cerdanya i que condueix els atletes a coronar un dels punts més emblemàtics de la Serralada del Cadí, el pas dels Gosolans. En l'última edició Kilian Jornet va establir un nou rècord de la prova amb 3:44:28. Al podi femení, Ruth Croft també va marcar un nou rècord de la cursa amb 4:19, per davant de Laura Orgué, que va arribar segona en el seu debut en marató.

La Nit Pirineu, que disposa de 200 dorsals, tornarà a il·luminar amb els frontals dels corredors la pujada des de l'estació d'esquí de la Molina fins Niu de l'Àliga. Consta de 860m de desnivell positiu en només 5 quilòmetres, o n en les dues últimes edicions s'ha imposat el jove Jan Margarit i, l'any passat, va arribar primera Clàudia Sabata.

Es tracta de la cinquena edició de les dues carreres, que van néixer el 2014 a causa del èxit de l'Ultra, que compleix 10 anys. Les inscripcions a les dues curses es poden fer a la web de l'ultra Pirineu fins que s'exhaureixin les places. 

Al mes d'abril s'obriran les inscripcions per a la nova modalitat de mitja marató, que encara no se'n coneixen els detalls.
Recordem que les curses tindran lloc el 28, 29 i 30 de setembre.

El Pirineu avui